Lette og hurtige retter til rygsækken

 

Her lister jeg en stribe retter op som er lette at lave på turen. Devisen er max et kvarter på stormkøkkenet.


Du skal selv vurdere holdbarhed og vægt på retterne, indtil jeg får tid og lyst til at kategorisere dem bedre.


Det kulinariske er i den lette ende, men frisk luft er fortsat jordens bedste krydderi.


Find mere avancerede retter på siden "Madplanen på tur"




Blandede retter:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Krydrede "hurtige kartofler"


til 1-2 pers skal der bruges 1 glas kartofler og 2 dåser cocktails pølser og 2 spk olie krydderi efter eget valg.
Vandet hældes fra,olie og krydderi komme i ...ryst til det er jævnt dækket med olie og krydderi,hældes på pande eller gryde og tilsæt pølserne(minus væden) og svits til det er varmt og let gylden. Pølser kan erstattes med bacon eller skinke.
Maden er klar på 5 min og spiseklar efter 6-10 min...velbekomme


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

En "chili"

 

Løg, hvidløg, flere farver peberfrugt - blødgøres i varm olie
en dåse baked beans, cayennepeber og spidskommen vendes i og varmes.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Ris med fyld.

 

Her er en nem en: Kog ris med lidt tørret løg, grøntsagsbouillon og tørrede svampe. Når risen er kogt færdig, røres en bøtte flødeost (helst med valnødder) i. Lidt ekstra salt og peber, og så bare mums

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Wok amok


Varm olie godt i gryden. Smid en pakke wok blanding ned, og vend det konstant så det ikke brænder på. Tilsæt rigelig soya samt rejer eller cocktailpølser. Lad det stå med god varme til det er kogt ind.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Flade pandebrød


2,5 dl græsk yoghurt, 300 g mel, 2 tsk bagepulver, ½ tsk salt, evt. lidt timian,


Bland alle ingredienser. Hold lidt af melet tilbage, og tilfør det lidt ad gangen når du ælter dejen. Del dejen i 8 stykker og pres dem ud til runde flade brød. Bag dem på en forvarmet slip-let pande ved middel varme i lidt olie. Når der dannes luftbobler i brødet og overfladen bliver gylden, vendes det for at bage færdig på den anden side.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Retter baseret på pasta:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Pasta med pølse

 

Frisk pasta med kogt pølse. 4minutter. Bom!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Pasta Carbonara.

 

Steg først bacon i separat pande/gryde. Kog pastaen. Hæld bacon og masser af peber i pastaen. Slå 2-3 æg ud i retten, og lad dem stivne under svag varme. 20 min, så er der hovedret. Husk parmesan.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Fly crash

 

pasta + en dåsemakrel... tilberedningstid = den tid pasta tager at koge + 30 sek til at hælde makrellen hen over pastaen... det smager fantastisk...

Lidt pesto og oregano gør den ikke ringere. Men det er vel ikke uden årsag at dåsemakrellens øgenavn er "dårlig ånde".


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


De 3 P'er, eller slet og ret PPP.

 

Pasta, pesto, pølse -grøn pesto der kommes på de varme pastaskruer og pølserne skæres i små stykker og røres i.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Supper:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Tomatsuppe.

 

Et hakket løg (kan være snittet hjemmefra) svitches. Flåede tomater hældes over. Boulliontern og vand. Salt og peber efter smag. Mini makaronier tilsættes de sidste 5 minutters kogetid. 15 minutter på spritbrænder. Svitch gerne topskud af brændenælde eller unge skvalderkål sammen med løgene.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Suppe med vandringsfyld

 

Suppe med mini suppehorn og soya granulat dertil brød og pølse

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Desserter:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Min yndlings-tur-dessert


Buttersdejsskaller
Jordbærsyltetøj
Flødeskum fra spraydåse
Pyntet med Chokoladekringle og kandiseret viol


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Pandekage med fyld


Bag pandekager. Enten med egen dej, eller fra pulver. Placer en klat græsk yoghurt eller creme fraiche, samt syltetøj, eller en håndfuld friskplukkede bær på pandekagen. Bedre bliver det ikke.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Image Title


Name this collection of images. You can always change or hide this description.

Image Title


Name this collection of images. You can always change or hide this description.