Gå til "Vildmarksmums"

 

 

 

Dine egne pulver pandekager:

 

Lav dit eget pandekagemix. Det holder prisen nede og du bestemmer selv smag og mængde.

 

Sødmælkspulver kan købes billigt i mange indvandrerbutikker. Det er ofte i en dåse med Whole milk. Æggepulver hedder ligeledes Whole eggs, og findes i enten indvandrerbutikker, fra England via nettkøb, og i mindre mængder som tørkost ved friluftsbutikker (men her er prisen derefter).


Der blot skal tilsættes vand når man vil lave pandekagerne. Denne portion passer til ca. 4 dl vand og giver 10 pandekager;


250 g mel

2 tsk. sukker

½ tsk. salt

50 g sødmælkspulver

50 g æggepulver (hele æg)

Evt. lidt vanille eller vanillesukker for smagen.

 

*****

 

Egnet til brug ved:

 

         

 

         

 

 

 

 Kulsvierens specialitet

 

Traditionel svensk ret for skovarbejdere og kulsviere, der måtte klare sig med hvad de havde med i skoven. Køleskab havde man jo ikke.

 

KOLBULLAR

 

2 dl hvedemel

3 dl vand

½ tsk salt

200 g saltet flæsk (helst tørsaltet)

 

Bland mel, salt og vand så det har tid til at stå og trække. Det kan evt. blandes hjemmefra og hældes på flaske hjemmefra.

 

Skær flæsket i tern og brun halvdelen af flæsket i margarine, rapsolie eller palmin. Brug gerne bålpande til dette.

 

Hæld halvdelen af dejen i panden til det stegte flæsk. Når "kagen" er klar skal den vendes.

 

Proceduren gentages med den anden halvdel af flæsk og dej.

 

 

 

Husk at I kan hjælpe andre til en bedre turoplevelse,

ved at give gode og gennemprøvede erfaringer og ideer videre til brug på Vildmarksbassen.dk

 

 

Læg en mail i rygsækken ;o) med jeres ide.

 

 

Jeg håber at godteposen gør tingene både bedre og sjovere

på jeres næste tur.

 

Carsten

 

*****************

 

 

 

 

Opdatering af siden »

 

Siden bliver opdateret efter behov, og der laves et overordnet månedligt gennemsyn af Vildmarksbassen.dk

 

 

Indholdet på denne side:

 

-Billig og god turkakao

-Dine egne pulver pandekager

-Madplan til turen

-Energi bar

-Chapati brød

-Bacon brød på omnia

-Kulsvierens specialitet

-Tørring af råvarer

-Lette og hurtige retter til rygsækken

 

 

 

Vildmarksbassen.dk © 2008 • Rettigheder og nyheder

 

Velkommen til Vildmarksbassen.dk

 

Hjemmesiden for friluftlivet på det nære plan, og et lille indblik i livet hos en friluft-entusiastisk familie.

 

 

Vildmarksbassen.dk