Billig og god turkakao


Den billige kakao fra varehusene er let at forbedre med ganske få midler, så den kan overgå langt dyrere pulver-kakao'er i smag. Det kræver et glas af den billige kakao til varm vand, fra et supermarked som grundlag.

 

Kakao grundblanding:

1 glas vandbaseret færdigkakao blandes med 2-3 spiseskefulde ren kakaopulver, alt efter smag.


Start med at blande en enkelt skefuld i og prøvesmag, og derefter en mere ad gangen til du rammer netop din smag. Hos os er det omkring 2½-3 skefulde den perfekte balance ligger, alt efter hvilken blanding vi har købt. Der er som regel rigelig sukker og mælkepulver i blandingen, til at man godt kan bruge mere rigtig kakao.


Det giver lige den ekstra fyldige smag af ægte chokolade som oftest mangler i de billige pulverkakaoer. Netop den fyldige chokoladesmag gør ofte forskellen en kold dag i fjeldet. 

 

Varm kakao kan serveres som den er, eller med flødeskum og et drys vanillesukker over. Frisklavet flødeskum er selvfølgelig bedst, men flødeskum på dåse kan også bruges. Det er lettere at transportere, og giver en bedre holdbarhed.



Den hurtige:

Der skal cirka 1 spsk. kakao grundblanding (efter smag) til 2 dl. kogende vand.

 

Det er en fordel at hælde vandet op, før du putter kakaoblandingen i. Dermed røres det let ud uden klumper.

 

Denne version er velegnet til at tage med på vandre og fjeldturen, hvis den hældes på en plasticflaske med stor åbning.



Den hyggelige:

1 liter vand

Lidt stødt Chili

1 hel Stjerne anis

1 hel stykke Kanel

3 hele Nelliker

Ca. 5 spsk. kakaoblanding (efter smag).

 

Kog vandet op med de øvrige ingredienser. Lad gerne ingredienser trække lidt, før du hælder op. 

Denne version kan godt bruges som en lille ekstra overraskelse, på blandt andet fjeldturen. Eller som standard aften-kakao på kanoturen.



Luksusversionen:

1 liter sødmælk

1 plade meget mørk chokolade

Lidt stødt Chili

1 hel Stjerne anis

1 hel stykke Kanel

3 hele Nelliker

 

Kog mælken op på lav blus med chokoladen, og de øvrige ingredienser. Det skal ske under stadig omrøring, for at for-hindre at mælken brænder på.

 

Luksusversion er dog ikke til brug på krævende vandringer pga. vægten samt mælkens holdbarhed. Den er endnu ikke prøvet med enten sødmælkspulver eller langtidsholdbar mælk, som vil fjerne problemet med holdbarheden. Vægtmæssig er vi dog fortsat udfordret.